Vývar z drůbeže (s použitím hub)

11. února 2010 v 22:46 | Radek Pilař |  Vývary
POMĚR:
1 slepice (dobrý vývar připravíme také z kuřete, holuba, krůty, kachních a husích drůbků apod.), 2,5 l vody, 50g mrkve a petržele, 40g celeru, kousek kapusty, 80g čerstvých hub, 30g cibule, 20g másla, několik zrníček koriandru, 20g soli a petržel.

POSTUP:
Rozkrojenou omytou slepici vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a pod pokličkou vaříme mírným varem 2 hodiny. Potom přidáme očištěnou zeleninu v kusech, na plátky nakrájené a na másle s nadrobno nakrájenou cibulí podušené houby, koriandr a vaříme dále asi půl hodiny, až je slepice měkká. Potom slepici z vývaru vyjmeme, vývar přecedíme a tuk z jeho povrchu dokonale odstraníme.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.