Sváteční hříbková polévka

11. února 2010 v 23:30 | Radek Pilař |  Polévky
POMĚR:
1. 3/4 l vývaru z drůbeže (viz recept), 250g čerstvých hřibů, asi 40g másla, 20g cibule, trochu petrželky, kmínu, pepře mletého a sůl.
NA JÍŠKU:
60g másla a 60g hladké mouky.
NA ZJEMNĚNÍ:
1 čerstvý žloutek a 1/8 l smetany.

POSTUP:
Připravíme si světlou jíšku (viz recept), postupně ji podléváme studeným vývarem a za stálého míchání vaříme asi 15 minut.

V kastrole na rozehřátém másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a petrželku, do toho vložíme nakrájené houby, okmínujem, opepříme, osolíme a krátce podusíme.
Podušené ingredience vložíme do polévky, kterou ještě asi 10 minut povaříme. Hotovou polévku podle chuti ještě dokořeníme a dosolíme, odstavíme z plotny a zjemníme žloutkem rozkvedlaným ve smetaně. (Vařit se již nesmí!).
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.