Omáčka ze žampiónů

10. února 2010 v 21:18 | Radek Pilař |  Houbové omáčky
POMĚR:
150g žampionů, 40g másla, 20g cibule, trochu citronové šťávy, trocha mletého bílého pepře, sůl, 3/4l základní bílé omáčky velouté (viz recept ) a 1/8l smetany.

POSTUP:
V kastrole zpěníme na rozehřátém másle nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na tenké plátky nakrájené žampiony, pokapeme citronovou šťávou, opepříme a dusíme doměkka. Podušené žampiony vložíme do základní bílé omáčky, osolíme a krátce povaříme. Hotovou omáčku zjemníme smetanou.

Podáváme k masitým, rybím, vaječným a těstovinovým pokrmům.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.