Omáčka z ryzců

10. února 2010 v 20:29 | Radek Pilař |  Houbové omáčky
POMĚR:
150g až 200g pravých ryzců, borových, nebo smrkových, 30g másla, sůl, kmín, 1dl vývaru z kostky masoxu, 1/2l základní omáčky bílé velouté (viz recept), trochu citronové šťávy a 1/8l kysané smetany.

POSTUP:
Očištěné ryzce nadrobno pokrájíme, vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo, osolíme, okmínujeme a dusíme do měkka. Při dušení podléváme vývarem. Měkké ryzce ryzce vmícháme i se šťávou do připravené základní bílé omáčky, okyselíme citronovou šťávou a ještě chvilku povaříme.
Nyní omáčku s plotny odstavíme a vmícháme do ní kysanou smetanu.

Podáváme k vařenému hovězímu masu, s máslovými noky, houskovými knedlíky nebo s bramborovými šiškami.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.