Omáčka z modráků

10. února 2010 v 20:03 | Radek Pilař |  Houbové omáčky
POMĚR:
150g čerstvých očištěných hub (koloděj, kovář, h. hnědý, h. strakoš), sůl, mletý pepř, trochu vývaru z kostky masoxu, 1/2l bešamelové omáčky bílé (viz recept), 1 čerstvý žloutek a 1/8l sladké smetany.

POSTUP:
Nakrájené houby osolíme a podusíme ve vlastní šťávě. Po vydušení šťávy je opepříme, podlijeme čtyřmi lžícemi vývaru a dusíme do měkka. Podušené houby i se šťávou vmícháme do bešamelové omáčky, je-li třeba, trochu ji naředíme vývarem a chvilku povaříme.
Nakonec omáčku podle chuti dosolíme, odstavíme s plotny a zjemníme žloutkem, rozkvedlaným ve smetaně. Vařit se již nesmí.

Podáváme k vařenému hovězímu masu, nebo jako samostatný chod k houskovým knedlíkům.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.