Omáčka z hřibů - rychlá

10. února 2010 v 19:43 | Radek Pilař |  Houbové omáčky
POMĚR:
150g čerstvých očištěných hříbků, 60g másla, 40g cibule, lžička jemně rozsekané petrželky, 40g hladké mouky, 1/2l světlého hovězího vývaru(viz recept), 1/8l smetany, sůl, mletý pepř a citronová šťáva.

POSTUP:
V kastrole na rozehřátém másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a petrželku. Zasypeme moukou a 1 minutu osmahneme. Tuto světlou jížku postupně podléváme studeným vývarem a smetanou a za stálého míchání pozvolna povaříme asi 20 minut.
Nyní do omáčky přidáme na plátky nakrájené a na másle podušené hříbky a dobře zavaříme.
Na konec omáčku dochutíme citronovou šťávou, solí a mletým pepřem.

Podáváme k vařenému a dušenému hovězímu masu, k vařeným rybám, ke knedlíkům, k vařeným bramborům apod.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.