Houbová omáčka po vídeňsku

10. února 2010 v 21:59 | Radek Pilař |  Houbové omáčky
POMĚR:
3/4l základní omáčky bílé velouté (viz recept), 200g čerstvých očištěných hub (hřibovité nebo lupenaté), 20g cibule, 10g petrželky, lžíce citronové šťávy, 30g másla, 1dl světlého hovězího vývaru(viz recept), trochu nastrouhaného muškátového oříšku a mletého pepře, sůl, 2 čerstvé žloutky a 1/8l smetany.

POSTUP:
V kastrole na rozehřátém másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a jemně rozsekanou petrželku, přidáme na tenké plátky nakrájené houby, zakapeme citronovou šťávou, podlijeme vývarem a asi 8 minut dusíme. Podušené houby pak přidáme do základní bílé omáčky, okořeníme, podle chuti dosolíme, krátce povaříme a nakonec zjemníme žloutky rozkvedlanými ve smetaně. Vařit se již nesmí.

Podáváme k vařenému masu, k vařeným rybám, k dušenému nebo pečenému mozečku apod.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Myškyn Myškyn | Web | 10. února 2010 v 22:03 | Reagovat

houbovou omáčku miluju, ale jedině od babičky :))

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.