Houbová omáčka po pařížsku - Villeroi

10. února 2010 v 23:45 | Radek Pilař |  Houbové omáčky
POMĚR:
150g očištěných žampionů nebo hříbků a 30g másla na podušení. 50g másla, 40g cibule, 50g hladké mouky, 3/4 l světlého hovězího vývaru (viz recept), 60g libové šunky, sůl a dva čerstvé žloutky.

POSTUP:
Houby nadrobno pokrájíme a podusíme na másle. Z masla, jemně nakrájené cibule a mouky si připravíme světlou jíšku (viz recept), postupně ji podléváme studeným vývarem a za stálého míchání asi 10 minut povaříme. Pak přidáme podušené houby, nadrobno nakrájenou šunku, osolíme a za občasného míchání vaříme tak dlouho, až omáčka zhoustne. Do povařené husté omáčky zamícháme žloutky.

Tuto omáčku, která musí být hodně hustá používáme především na obalování masa a zeleniny před smažením, nebo ji podáváme jako přílohu k zeleninovým nákypům, pudinkům, k dušeným karbanátkům, k bílému masu apod.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.