Houbová omáčka po italsku

10. února 2010 v 23:26 | Radek Pilař |  Houbové omáčky
POMĚR:
250g očištěných čerstvých hub (hřibovité nebo lupenaté), 50g oleje, 20g cibule, 5g petrželky, 3 stroužky česneku, 1 dl bílého přírodního vína a 12 odpeckovaných oliv, 1 litr světlého hovězího vývaru (viz recept), 250g tvrdších rajčat, sůl, popř. trochu mletého pepře.
NA JÍŠKU:
80g másla a 70g mouky.

POSTUP:
V kastrole rozehřejeme olej, přidáme na tenké plátky nakrájené houby, na drobno nakrájenou cibuli a česnek, jemně rozsekanou petrželku. Krátce osmahneme, pak olej slijeme, osmažené houby podlijeme vínem a dusíme, až šťáva z větší části vysmahne. Nyní si z másla a mouky připravíme zlatou jíšku (viz recept), postupně ji podléváme studeným, vývarem a za stálého míchání asi 20 minut pozvolna vaříme. Do takto upravené základní omáčky pak přidáme podušené houby, spařená, sloupnutá a na kostičky nakrájená rajčata, na drobno pokrájené olivy a krátce povaříme. Dosolíme a dokořeníme podle chuti.

Podáváme k přírodním řízkům upraveným z hovězího, telecího, vepřového, králičího i drůbežího masa apod.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.