Bylinková omáčka s houbami

11. února 2010 v 0:03 | Radek Pilař |  Houbové omáčky
POMĚR:
150g čerstvých hub (hřibovité nebo lupenaté)50g cibule, 5g petrželky a 40g másla.
NA JÍŠKU:
70g másla a 60g hladké mouky.
3/4 l hnědého hovězího vývaru (viz recept), trochu kerblíku a estragonu, asi 2 lžíce citronové šťávy a sůl.

POSTUP:
Houby a cibuli nadrobno pokrájíme, přidáme jemně rozsekanou petrželku a na másle krátce podusíme. Z másla a mouky si připravíme tmavší jíšku (viz recept), postupně podléváme studeným vývarem a za stálého míchání 20 minut vaříme. Pak do omáčky přidáme houbovou směs, osolíme a znovu asi 10 minut povaříme. Dochutíme jemně rozsekaným kerblíkem, estragonem a citronovou šťávou.

Podáváme k vařenému hovězímu žebru nebo ji upotřebíme k přípravě zaječího ragů.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.